Assortiment koekjes (Biscuiterie Destrooper)

Mooie gesckendoosje met 3 soorten van koekjes : natuurboterwafels, Parijse wafels en amandelbrood

Meer details

Jules Desrooper

Beschikbaarheid: Dit product is niet meer in stock

Houd mij op de hoogte van beschikbaarheid

13,90 €

Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 1 Loyaliteit punt. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 1 punt die omgezet kunnen worden in een waardebon van 0,30 €.

Assortiment koekjes 200 g - 3 soorten (Biscuiterie Destrooper)

Natuurboterwafels : Dit goudbruine, krokante en alom bekende boterwafeltje wordt nog steeds naar een 19e-eeuws geheim familierecept gebakken. In 2006 verleende de VLAM het officiële keurmerk ‘Streekproduct uit de Westhoek’ aan de natuurboterwafel van Biscuiterie Jules Destrooper. In de Westhoek spreekt men van de ‘lukke’. De oorsprong van die benaming ligt in de functie van het wafeltje als nieuwjaarsgeschenk. Vroeger was het de gewoonte om als kind je peter of meter te gaan ‘lukken’ of gelukkig Nieuwjaar te wensen. In ruil voor deze nieuwjaarswensen kreeg men dunne, harde wafeltjes cadeau, al dan niet in combinatie met een borrel. Iedere vrouw had haar eigen recept en het bakken van de wafeltjes maakte deel uit van een ritueel dat begon op tweede kerstdag en liep tot oudejaarsdag. Het bakken van lukken was een typische huisnijverheid. Elk huis had zijn eigen recept en een speciaal lukijzer dat bij de lokale smid gemaakt werd.

Parijse wafels

Amandelbrood : Dit delicate koekje gemaakt met echte boter, kandijsuiker en rijpe zachte amandelen uit Valencia lag in 1886 aan de basis van Biscuiterie Jules Destrooper. Oorspronkelijk diende het koekje als relatiegeschenk voor de klanten van Jules Destrooper, die handelaar was in koloniale waren. Het koekje viel danig in de smaak en al snel kwamen de eerste bestellingen binnen. Amandelbrood, volgens de ‘Academie voor de Streekgebonden Gastronomie’ een specialiteit van zowel Brussel, Veurne als Lo-Reninge, is nauw verwant aan speculaas. Beide koekjes worden daardoor in receptenboeken vaak door elkaar gehaald. De reden hiervoor is duidelijk: de koekjes delen heel wat gemeenschappelijke ingrediënten. Zo worden beide gemaakt met donkere suiker en een mengsel van gemalen muskaat, kaneel, koriander, gemberpoeder en kruidnagel, de traditionele koekkruiden. Het geheeld vormt een taai koekdeeg dat op een koele plaats moet overnachten. ’s

Inhoud : 200 g (3 soorten van koekjes)

Fabricant : Biscuiterie Jules Destrooper (8647 Lo)

Nog geen commentaar

Schrijf uw recensie

Assortiment koekjes  (Biscuiterie Destrooper)

Assortiment koekjes (Biscuiterie Destrooper)

Mooie gesckendoosje met 3 soorten van koekjes : natuurboterwafels, Parijse wafels en amandelbrood

Schrijf uw recensie

Avis clients Trusted Shops: / of Avis clients