Gin - Winter 50 cl (Forest Dry Gin)

€ 49,90
Inclusief belasting

Een ‘old school’ gin waarin de jeneverbes sterk aanwezig is, met uitgesproken citrusboventonen.

Aantal
Op voorraad

 

100% veilige betaling

 

Verkoop punten van ambachtelijke producten

 

Niet tevreden, geld terug !

 

1ste belgische webshop van ambachtelijke en bio producten

Gin - Winter 50 cl (Forest Dry Gin)

De vergisting van diverse graangewassen met water geeft ons een vloeistof die we vier keer in een keteldistillatie verwerken. Dat levert ons de alcohol op, die de basis vormt van de vier Forest Dry Gins. De botanicals en het fruit worden afzonderlijk geweekt en nadien gedistilleerd.
Vervolgens mengen we beide met onze basisalcohol volgens hetzelfde procedé. En tot slot laten we dit geheel een aantal weken rusten om een perfect smaakevenwicht te krijgen tussen de etherische oliën van de botanicals en de basisalcohol uit de graangewassen. Bij alle ForestDry Gins zal de smaak van jeneverbessen markant aanwezig zijn, maar elk seizoen zal ook zijn eigen ginsmaak hebben door het gebruik van seizoensgebonden botanicals. Geen enkele van de Forest Dry Gins wordt gezoet. Dat de Forest Dry Gin zo’n zachte en ronde smaak heeft, is te danken aan de expertise van onze meesterdistilleerder, het gebruik van laag-rendementsdistilleertoestellen en het uitsluitend gebruik van lokaal geproduceerde, ecologische ingrediënten.

SMAAKPROFIEL : Een ‘old school’ gin waarin de jeneverbes sterk aanwezig is, met uitgesproken citrusboventonen.


AANBEVOLEN PERFECT SERVE : Meng de Forest Dry Gin Winter met een premium tonic en voeg ijsblokjes, Bitter Truth Orange Bitters, jeneverbessen & een stukje roze pompelmoes toe.

Alcohol : 45% vol.

Fabrikant : Forest Spirits (Antwerpen)

Forest Dry Gin

Specifieke referenties

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password