Maitrank Ridremont rosé 75 cl

€ 8,50
Inclusief belasting

Ridremont rosé is een natuurlijke en artisanale aperitiefdrank, een variant op de Maitrank. Gemaakt door het laten trekken van geurende lievevrouwebedstro, een plant met verschillende krachten, in rosé. Voor de liefhebber van kleur en smaak..

Aantal
Op voorraad

 

100% veilige betaling

 

Verkoop punten van ambachtelijke producten

 

Niet tevreden, geld terug !

 

1ste belgische webshop van ambachtelijke en bio producten

Maitrank… traditionele aperitiefdrank uit Aarlen. 

Maitrank is een natuurlijke en artisanale aperitiefdrank. Gemaakt door lievevrouwebedstro te laten trekken in droge witte wijn. Ridremont rosé is hier een variant op. De witte wijn werd eenvoudigweg vervangen door rosé, waardoor de smaak iets zoeter wordt zodat dit de ietwat bittere smaak van lievevrouwebedstro wegneemt.

Voor liefhebbers van kleur en smaak..

Heerlijk met een schijfje citroen ! Lievevrouwebedstro, koningin van het bos, doet haar naam alle eer aan in deze overheerlijke Maitrank.

In de uitgestrekte beukenbossen rondom Aarlen, groeit deze Asperula odorata, vol met kleine witte ruwe bloemetjes, die geplukt worden in de maand mei (net voor het eind van de bloei).  In de literatuur worden aan deze plant onnoemlijk veel eigenschappen toebedeeld, zoals vochtafdrijvend maar ook digestief. Hierbijgevoegd een ongevenaard parfum en men bekomt een culinaire bondgenoot die sinds eeuwen geapprecieerd wordt ! Voordat lavendel reeds bestond, werd dit parfum al gebruikt voor de was ! Enkel wanneer de plant wordt gedroogd komen de geuren vrij. Andere namen die ook wel gebruikt worden zijn bosklokje, Ster, Meikoningin, …  

Ingredienten : rosé, lievevrouwebedstro, sulfiet, sorbate de potassium, fructose, glucose, alcohol.

Inhoud : Fles 0.75 L

Alcoholgehalte : 12°alc

Fabrikant : Arel Maitrank (Izel)

Maitrank Ridremont

Specifieke referenties

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password