Poiremagnac 70 cl (Distillerie de Biercée)

Distillerie de Biercée

35,95 €

Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 3 Loyaliteit punten. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 3 punten die omgezet kunnen worden in een waardebon van 0,90 €.

Poiremagnac 70 cl (Distillerie de Biercée)

Pure harmonie tussen peer en armagnac

Biercée Poiremagnac, een samentrekking van de Franse woorden “poire” en “armagnac”, is een uitzonderlijke likeur, totaal nieuw in België.

Die ontstaat uit de subtiele samenstelling van een unieke likeur van Belgische peren, gestookt in onze koperen stookketels, met een armagnac VS afkomstig uit de “Domaine de Joÿ“ in Gascogne (Frankrijk). Ze spreidt een perfecte harmonie van fruitige aroma’s en verfijnde smaken tentoon dankzij haar topkwalitatieve ingrediënten.

Enerzijds Belgische peren uit de beste boomgaarden van Verlaine (gelegen tussen Huy en Luik). Deze inheemse peren worden pas geplukt als ze volledig rijp zijn om daarna volgens de regels van de kunst gedistilleerd te worden. Zo verkrijgen we het eerste ingrediënt van Biercée Poiremagnac, een opmerkelijke en authentieke Belgische perenlikeur.

Anderzijds een armagnac VS van 30 maand, geproduceerd en gerijpt op het domein van Joÿ in Panjas, in het westen van Gascogne.

Deze heerlijke en sensuele likeur met een verlaagd suikergehalte en met 35 % alcohol bevat geen enkel scheikundige smaak- of aromastoffen. In het glas worden de fruitige, warme en soepele organoleptische kwaliteiten van de armagnac VS op prachtige wijze vereend met de natuurlijke en fruitige smaak van de Belgische perenlikeur van Biercée. De lange afdronk die hieruit resulteert is een prachtig orgelpunt op het wonderlijke werk van onze meester-distilleerder.

Enkele degustatie tips
Puur:
Biercée Poiremagnac, drinkt u aan kamertemperatuur of, voor amateurs van meer frisheid, kan het ook gedronken worden als die net uit de koelkast komt.
U kan ze in een ballonvormig glas of in een armagnacglas opdienen dat goed in de hand ligt en waarin de aroma’s rijkelijk tot hun recht komen. Als u van nauwkeurigheid houdt en als u de aroma’s wil concentreren, kan u ook een “Distiller” degustatieglas gebruiken.

Gemixt:het verfijnde karakter komt ook tot uiting in een longdrink. Leng 4 tot 6 cl Biercée Poiremagnac eenvoudigweg aan met een premium ginger ale.

In een cocktail: haar lieftallige karakter brengt de papillen van amateurs van vintage cocktails tot leven.

Bij een maaltijd: Biercée Poiremagnac past perfect bij ganzenlever, honinggelakte eend en andere zout-zoet gerechten. Op het einde van een maaltijd wordt ze ook als digestief gewaardeerd.

Waarnaar uw voorkeur ook moge uitgaan… zal u onder de indruk zijn van haar rijkdom en haar lichte zoetheid.

* Armagnac is een brandewijn van druiven die dezelfde naam draagt als de streek waar hij geproduceerd wordt en die in het Zuidwesten van Frankrijk (Gascogne) gelegen is.

Alcohol : 35 % vol.

Inhoud : 70 cl

Fabrikant : Distillerie de Biercée ( Thuin) 

Nog geen commentaar

Schrijf uw recensie

Poiremagnac 70 cl (Distillerie de Biercée)

Poiremagnac 70 cl (Distillerie de Biercée)

Schrijf uw recensie

Avis clients Trusted Shops: / of Avis clients